5 greșeli de evitat atunci când automobilul se strică pe drum

În timp ce producătorii automobilelor de ultimă generație se laudă cu o tehnologie sofisticată, defecțiunile mașinilor sunt încă frecvente. Acest lucru se datorează faptului că funcțiile avansate ale mașinii au nevoie de tehnologie de ultimă generație pentru întreținere și reparare.

O defecțiune a mașinii este o experiență stresantă care poate duce la decizii pripite și riscante. Un vehicul defect rămas în trafic reprezintă un mare risc nu numai pentru dvs. ci și pentru ceilalți participanți la trafic și astfel trebuie să acționați rapid. Orice decizie greșită vă poate compromite siguranța și, de asemenea, poate îngreuna intervenția.

Tractare Opel Vectra Oradea

Dacă se întâmplă ca mașina dvs. să se strice în mijlocul drumului, iată câteva greșeli pe care să le evitați.

1. Panica

Un șofer bun trebuie să știe întotdeauna ce trebuie să facă atunci când mașina pe care o conduce se strică pe drum. Imaginați-vă un scenariu și gândiți-vă la ce s-ar întâmpla dacă mașina dvs. ar avea probleme mecanice în timp ce conduceți pe drumurile publice.

Dacă aveți o idee despre cum să acționați în caz de urgență, nu veți intra în panică iar acest lucru vă permite să luați decizii mai bune. Panica în timpul unei urgențe auto poate provoca un lanț de decizii nepotrivite care agravează situația.

2. Nu părăsiți carosabilul

Pentru siguranța dvs. și a celorlalți participanți la trafic primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să scoateți mașina înafara carosabilului. Oprirea pe un drum aglomerat sau pe autostradă putea provoca un accident în lanț pentru care ați fi direct vinovat. Dacă vă dați seama că aveți o problemă gravă cu vehiculul dvs., iată câteva sfaturi de siguranță pe care să le luați în considerare:

  • Porniți luminile de avarie
  • Încetiniți și ieșiți pe partea dreaptă a carosabilului
  • Odată ce vehiculul este oprit, acționați frâna de mână

3. Lipsa avertizării altor șoferi

Ori de câte ori aveți o urgență auto, este responsabilitatea dvs. să creați un mediu sigur. A vă face vizibil este un alt pas pentru a proteja ceilalți participanți la trafic, în special pe șosele foarte aglomerate sau pe autostrăzi.

Trusele de urgență ale mașinii sunt prevăzute cu triunghiuri și veste reflectorizante. Utilizați aceste instrumente pentru a vă asigura că ceilalți șoferi vă pot vedea cât mai bine. În zonele cu viteză mare, astfel de semnale permit șoferilor să încetinească și să evite accidentele.

4. Ieșirea din automobil în situații de risc

În unele cazuri, este imposibil să scoateți vehiculul complet de pe drum sau de pe autostradă. Într-o astfel de situație, evitați ieșirea din vehicul și utilizați telefonul pentru a chema în ajutor un serviciu de tractare. Acest lucru este mai sigur decât încercarea de a ieși din vehicul într-o situație riscantă.

Asigurați-vă că luminile de avarie sunt pornite pentru a alerta alți șoferi.

5. Plecarea de lângă mașina pentru a găsi ajutor

Primul instinct în timpul unei defecțiuni a automobilului este să plecați în căutarea ajutorului. Cu toate acestea, nu este întotdeauna o decizie bună, mai ales dacă vă aflați într-o zonă pe care nu o cunoașteți. Mersul pe marginea unui drum aglomerat este nesigur iar în plus, vă puteți rătăci.

Multe servicii locale de urgență trimit vehicule de patrulare de-a lungul drumurilor aglomerate, dar pot ajuta doar dacă sunteți prezent. În loc să plecați orbește, încercați să contactați un serviciu de tractare de urgență.

Dacă aveți vreo problemă cu mașina pe o autostradă aglomerată, nu intrați în panică. Trebuie să vă păstrați calmul și să vă concentrați asupra siguranței vehiculului pe drum. Folosiți triunghiul reflectorizant pentru a vă face vizibili și contactați serviciile de remorcare de urgență.

Dacă suferiți o urgență auto în localitate Oradea și județul Bihor, contactați-ne la telefon 0743636063 sau 0799831443 .

Iobaghini Express vă oferă servicii de tractare / remorcare de urgență la cele mai înalte standarde profesionale și de calitate.

Aveti nevoie de serviciile noastre ?

Contactati-ne!