Tractarea auto după un accident auto

După un accident aveți de rezolvat mai multe probleme, de la obținerea asistenței medicale până la depunerea cererilor de asigurare și obținerea asistenței juridice. De asemenea, poate fi necesară tractarea automobilului de la locul accidentului într-un loc mai sigur. Vă prezentăm mai jos răspunsul la cele mai frecvente întrebări despre tractarea în caz de accident, astfel încât să puteți utiliza serviciul de tractare cu încredere.

Când ar trebui să fie tractat vehiculul?

Tractarea este o alegere excelentă după o tamponare, dacă nu sunteți apt din punct de vedere fizic și emoțional pentru a conduce. Un accident auto poate fi copleșitor și vă poate lăsa stresat și dezorientat. Conducerea poate fi ultimul lucru pe care doriți să îl faceți într-o astfel de stare. De asemenea, persoanele rănite după o coliziune ar trebui să acorde prioritate solicitării asistenței medicale și nu să urce la volan.

Vehiculul dvs. trebuie tractat dacă a suferit daune semnificative. Conducerea unui vehicul avariat vă pune în pericol pe dvs. și pe ceilalți participanți la trafic. De asemenea un vehiculul avariat poate fi greu sau imposibil de condus.

Cine alege compania de tractare?

Poliția poate alege una dintre companiile de tractare autorizate din zona în care s-a întâmplat accidentul. Acest lucru se întâmplă în principal atunci când accidentul este pe un drum aglomerat, iar mașinile implicate blochează traficul. Într-un astfel de caz, vehiculul dumneavoastră trebuie tractat în cel mai rapid și mai sigur mod posibil.

Alternativ dvs. aveți posibilitatea de a apela o companie de tractare pentru a vă remorca vehiculul. Secretul este identificarea unei companii cu reputație, experiență și încredere. Nu uitați să întrebați despre taxele de remorcare, administrative și de staționare.

Unde este tractat vehiculul după accident?

După o tamponare vehiculele ar trebui depozitate în condiții de siguranță pentru a permite realizarea procesului verbal al accidentului și a investigațiilor privind asigurarea. În majoritatea cazurilor, compania dvs. de asigurări efectuează o evaluare independentă a mașinii pentru a evalua daunele și a identifica defectele. Vehiculele tractate nu trebuie reparate sau modificate decât după finalizarea investigațiilor.

În mod obișnuit, aveți trei opțiuni cu privire la locul unde este tractat vehiculul după accident. În primul rând, mașina poate fi tractată într-un parc auto sau o parcare apropiată. Aceasta este aproape întotdeauna prima opțiune când aveți răni grave și nu vă puteți alege locația preferată. În parcare sau în parcul auto vehiculul suportă adesea costuri de staționare per fiecare zi.

În al doilea rând vehiculul dvs. poate fi tractat la domiciliul dvs.

În cele din urmă vă recomandăm să tractați mașina la mecanicul dvs. sau la un service auto din apropiere. Recomandăm să anunțați în prealabil atelierul de reparații și cereți-i să confirme posibilitatea disponibilitate de primire.

Cine suportă costurile de remorcare?

Costurile aferente serviciului de tractare vor fi plătite de dvs. sau de compania de asigurări.

Costul serviciului de tractare auto variază de la o companie la alta. Asigurați-vă ca stabiliți costul serviciilor în prealabil cu furnizorul de servicii de tractare auto.

Cum vă recuperați mașina după tractare?

Dacă ați lipsit în timpul procesului de tractare este bine să știți cum să vă recuperați vehiculul. Începeți prin a determina unde a fost tractat. Poliția și compania de tractări implicată vă pot oferi locația. Dacă este tractat într-un parc auto, contactați-i cu privire la recuperarea mașinii și la plata taxelor de parcare.

Contactați serviciile de tractare Iobaghini Express în Oradea și județul Bihor. Oferim cele mai noi echipamente de remorcare și cele mai curate camioane și ne mândrim că angajăm personal calificat și prietenos și oferim servicii profesionale.

Dacă suferiți o urgență auto în localitate Oradea și județul Bihor, contactați-ne la telefon 0743636063 sau 0799831443 .

Aveti nevoie de serviciile noastre ?

Contactati-ne!