Lista de obiecte indispensabile în caz de pană sau defectarea autoturismului

Menținerea automobilului în bună stare de funcționare trebuie să fie o prioritate pentru toți șoferii. Pentru a putea face o reparație a unei defecțiuni ce vă împiedică să va continuați deplasarea este indicat să aveți la îndemână uneltele și echipamentele necesare.

Este important să aveți în mașina o trusă completă care să conțină toate cele necesare. În timp ce unii șoferi preferă să dețină toate obiectele din lista de mai jos, alții nu le vor lua în calcul pe cele mai puțin importante.

Noi vom încerca să fim cât se poate de cuprinzători cu aceasta listă pentru ca dumneavoastră să puteți alege obiectele pe care le considerați importante pentru nevoile dumneavoastră.

Vom împarți cele necesare pe categorii, în funcție de diferitele întrebuințări. Sperăm ca aceste informații să vă pregătească pentru deplasări în siguranță.

Urgențe și reparații pe marginea drumului

 • Scule pentru schimbarea roții. O situație care i-ar putea îngrijora pe mulți este o pană de cauciuc. În primul rând trebuie să învățați procesul de schimbare al roții. Țineți cele necesare în caz de pană la îndemâna: roata de rezervă, cheie pentru roți și cric.
 • Kit de pană. Unele autoturisme nu sunt dotate cu roată de rezervă. O anvelopă dezumflată se poate distruge rapid dacă continuăm deplasarea, din acest motiv este bine să fie reparată cât de repede posibil. Pentru acest proces aveți nevoie de un kit de pană pentru cauciuc și un compresor la 12 V.
 • Manual de utilizare al autoturismului. Sunt atât de multe informații pe care nu le știți despre autoturismul dumneavoastră, de aceea ar fi bine să aveți manualul acestuia. Acesta include toate metodele ușoare de a repara cât mai repede micile defecțiuni sau erori care apar în bordul autoturismului, deci ar fi bine să fie mereu la îndemână.
 • Manometru pentru presiunea roților. Roțile au nevoie de o presiune corectă. Înainte să porniți la drum este indicat să verificați presiunea din roți. Puteți face această verificare într-o benzinărie. În cazul în care dețineți un manometru pentru măsurarea presiunii din roți puteți măsura presiunea oricând și oriunde. În magazine găsiți o varietate bogată de manometre, de la cel clasic fără baterii la manometre sofisticate. Recomandăm să achiziționați un manometru clasic pentru a nu fi nevoiți să constatați că este descărcat fix atunci când aveți nevoie de el.
 • Banda adezivă. Aceasta baza este necesara deoarece vă poate fi de folos și în reparații provizorii, dar și în prim ajutor, fiind imperios necesară în kitul de urgenta.
 • Canistra: Acest obiect este de asemenea foarte important să-l aveți în mașina. Dacă rămâneți fără combustibil, puteți oricând să mergeți pe jos până la o benzinărie și să umpleți canistra cu combustibil. Puteți cumpăra o canistra online sau din benzinării.
 • Mânuși de protecție: Mânușile de protecție sunt și ele importante. În caz de defecțiuni veți avea de lucru cu chei, piese de motor, prezoane și așa mai departe, deci pentru a va păstra mâinile curate , veți avea nevoie de mânuși.

În cazul în care nu dispuneți de cele necesare sau considerați că nu vă descurcați, puteți oricând să apelați la serviciile de tractare.

Sănătate și siguranța

 • Trusa de prim ajutor. Puteți avea un accident oricând, așadar, cel mai bine e să fiți pregătiți pentru ce e mai rău și să aveți un kit medical de bază la dispoziție. Asigurați-va ca aveți un trusa de prim ajutor în mașina
 • Avariile au loc și pe timp de noapte, deci o lanterna bună va fi foarte utilă. Având o lanterna la îndemâna vă asigurați că veți avea lumină atunci când schimbați o roată sau inspectați compartimentul motorului.
 • Provizii de mâncare pentru situații de urgenta. Există oameni care suportă foarte greu foamea. În cazul în care faceți parte din această categorie ar fi bine să nu plecați de acasă fără provizii de mâncare pentru urgențe. Se întâmpla să fiți prinși în tot felul de situații și să nu aveți timp pentru luat masa și aceste provizii să va fie de folos în asemenea situații.
 • Sticle de apă. Când porniți la drum lung trebuie să aveți în mașină sticle cu apă. Acest lucru va asigura o hidratare corectă. Încă un detaliu important, dar care nu are legătura cu sănătatea, este că și mașina poate avea nevoie de apă și având rezerve le veți putea folosi pentru a completa nivelul lichidului de răcire sau lichidul pentru parbriz.

Altele

 • Încărcător de telefon. Puteți oricând rămâne fără baterie în telefon, de aceea este recomandat să aveți în mașina un încărcător pentru telefon. Telefonul este foarte important, mai ales dacă este nevoie să apelați la un serviciu de urgență sau serviciul de tractare.
 • Recomandăm să aveți în mașina o umbrelă sau o pelerină care vă va fi de folos în cazul în care veți face o pană sau veți avea o defecțiune într-o zi ploioasă.

Aveti nevoie de serviciile noastre ?

Contactati-ne!